Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on tämänpäivän fysioterapiassa laajalti käytetty hoitomuoto ympäri maailmaa. Kinesioteippaus on japanilaisen kiropraktikon Kenzo Kasen 1970-luvun lopulla kehittämä menetelmä, jossa hyödynnetään kehon omaa tervehtymisprosessia.  Kinesioteippauksen tavoitteena on lihasten rentouttaminen tai aktivointi, lihasaktiviteetin tasapainotus, mikroverenkierron parantaminen, lymfanestekierron parantaminen, kivun lievitys, nivelten toiminnan tukeminen, asentotunnon parantaminen ja vaikutukset faskian toimintaan.

Kinesioteippauksessa käytetään elastista puuvillaista teippiä, joka on hypoallerginen ja liima akryylipohjainen sekä lämmön vaikutuksesta aktivoituva. Teippi on hengittävä ja sen vedensietokyky on hyvä, jonka vuoksi teipin käyttöaika on useita päiviä jopa viikon. Teippaus ei yleensä ärsytä ihoa, joten se on uusittavissa useita kertoja peräkkäin sekä kestää myös saunomisen. Teipin liimapinta aktivoituu kun teippi asetetaan iholle ja lämmitetään hieromalla kevyesti. Teipin elastisuus 30-40% venyvyys on sama kuin iholla.

Urheiluteippaus

Urheiluteippausta käytetään vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon. Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa, nivelvenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä sekä jännevaivoissa. Urheiluteippauksella pyritään rajoittamaan sellaisia liikkeitä ja liikesuuntia, jotka eivät ole suotavia sekä tukemaan niveltä sen liikkeissä. Urheiluteippi voi olla venymätöntä tai elastista ja sillä pyritään antamaan lisätukea nivelille.

 .