Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Lymfaterapia

Lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta vähentäen turvotusta ja lievittäen kipua. Kevein, tasaisin ja rytmisin käsiottein tehostetaan imusuonten omaa supistustoimintaa. Hoitoon kuuluvat  myös liikehoito, lymfateippaus ja kompressiosidokset sekä -tuotteet.  Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat.

Lymfaterapiaa käytetään yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon esim. fysioterapiaan. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Lymfaterapia soveltuu erityisesti tapaturmien, leikkausten ja vammojen pre- ja postoperatiiviseen kuntoutukseen, synnynnäisen imusuoniston kehityshäiriön, arpien sekä kroonisten sairauksien aiheuttaman turvotuksen ja kivun hoitoon. Lisäksi lymfaterapian avulla pystytään lisäämään ihon ja kudosten kimmoisuutta, mikä nopeuttaa mm. esteettisistä toimenpiteistä palautumista.

Lymfaterapian korvattavuus

Sairasvakuutukselta on mahdollisuus saada korvausta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta, kun kyseessä on:

  • rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide
  • sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon
  • krooninen infektio, lähinnä ruusu
  • synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö